Hoe beïnvloedt blauw licht je huid?

Elke dag wordt je huid beschadigd door omgevingsinvloeden, waaronder verontreinigde stoffen en blauw licht van elektronische apparaten. Maar wat is blauw licht nu eigenlijk?

Blauw licht is een korte, hoogenergetische golflengte die wordt uitgezonden door de zon, maar ook door smartphones, flatscreens, laptops en fluorescerende/led-verlichting.

Waarom is het schadelijk?

Dit zichtbare licht dringt dieper door in de huid en genereert meer ROS (reactive oxygen species) – reactieve zuurstofradicalen dan UVA- en UVB-straling. 

Dagelijkse blootstelling aan blauw licht kan het volgende veroorzaken:

  • Ontstekingen
  • Vroegtijdige huidveroudering
  • Beschadiging aan de huidbarrière

60% van de bevolking brengt meer dan 6 uur per dag door voor een elektronisch apparaat. Er zijn steeds meer studies die de veiligheid en de effecten van de blootstelling aan blauw licht onderzoeken. Blauw licht varieert tussen 400-490nm. Het ingrediënt is een van de weinige minerale zonnefilters die bescherming biedt van 290-400nm, waardoor het effectief is tegen zowel lange als korte UVA- als UVB-stralen.

Studies hebben aangetoond dat zelfs kortstondige blootstelling aan blauw licht de vorming van ROS kan verhogen. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van ROS toe, maar het vermogen van het lichaam om de veroorzaakte DNA-schade te herstellen, neemt af. Koppel dit aan de verhoogde blootstellig aan blauw licht van onze elektronische apparaten en de schade aan de huid, zichtbare tekenen van veroudering, worden snel duidelijker.

Hoe kan de huid worden beschermd tegen blauw licht?

Dit kan worden gedaan door ons City D-Tox Serum en Eye Contour Gel. Zowel City D-Tox Serum als Eye Contour Gel bevatten CityStem™. Dit ingrediënt vermindert de oxidatiefactoren en pro-inflammatoire stoffen.

Gebruik jij producten om je huid te beschermen tegen blauw licht?