HET LAGEN VAN HUIDPRODUCTEN IN DE JUISTE VOLGORDE

Het vinden van de juiste producten voor uw huid is geweldig, het opbouwen van uw huidverzorgingsroutine is beter, maar het beheersen van de volgorde waarin u elk specifiek product moet aanbrengen, is het beste.

Wist u dat de volgorde waarin u uw producten aanbrengt de effecten van deze producten op uw huid drastisch kan veranderen? Sommige producten zijn namelijk bedoeld om ervoor te worden aangebracht en andere erna, omdat ze op een specifieke manier samenwerken om optimale resultaten te bereiken.

DAGELIJKS

1. Reiniger

Begin eerst altijd met je reiniger, om de ophoping van bacteriën, verontreinigende stoffen in de lucht, overtollig talg en dode cellen te elimineren, en begin je routine met een schoon en fris gezicht. Als u uw gezicht hydrateert wanneer het niet is gereinigd, krijgt u mogelijk niet de juiste resultaten, omdat de poriën kunnen worden geblokkeerd, waardoor uw huid niet alle voordelen van andere producten die daarna worden aangebracht, opneemt.

Avond:

Als je reiniger make-up niet effectief verwijdert, dan moet een make-upremover de eerste stap in je routine zijn, vóór de reiniger. Make-up en SPF zijn zwaarder voor de huid en moeten eerst worden weggespoeld. Misschien wilt u een eenstapsreiniger gebruiken die zowel make-up verwijdert als reinigt, of u geeft de voorkeur aan een dubbele reiniging. Beide opties zijn prima, zolang je je huid niet overmatig reinigt en overgevoelig maakt. Alle G.M. Collin-reinigers kunnen worden gebruikt in een dubbele reinigingsroutine. We raden echter geen drievoudige reiniging aan. 

2. Mist

Ten tweede, gebruik een mist voor je huid. Een verzorgende mist is altijd onderschat, toch is het een belangrijke stap, omdat dit het eerste leave-on-product van de routine is. Het stelt de huid in staat om snellere resultaten te bereiken door haar optimale hydratatie te geven en daardoor een grotere opname en efficiëntie van de producten die daarna worden aangebracht mogelijk te maken. Zie het als een voorbereiding voor je poriën. De huid is als een opgedroogde spons. Als je crème op een droge, broze spons doet, wordt deze niet geabsorbeerd omdat de huid niet is voorbereid op vocht. Als u de spons echter bevochtigt, zal de crème veel gemakkelijker intrekken. Natuurlijk moet u er tijdens deze stap voor zorgen dat u een lotion gebruikt die niet alleen hydrateert, maar ook voordelen biedt voor uw huidproblemen.

3. Serum of concentraat

Na het voorbereiden van de huid is het tijd voor de behandelende verzorging. We raden altijd aan om te beginnen met het aanbrengen van oliën en serums. We raden aan om eerst producten met de lichtste textuur te gebruiken en te vervolgen naar de dikste textuur. Hierdoor kunnen producten worden aangebracht zonder ongewenste textuur te veroorzaken. Opmerking: indien gebruikt, moet  G.M. Collin Hyaluronic Filler Serum in deze stap altijd als eerste worden gebruikt.

Avond:

We raden aan om 's avonds sterkere formules te gebruiken. AHA's, retinol en producten voor het verhelderen van vlekken zijn ideaal wanneer ze 's nachts worden gebruikt, omdat ze uw huid overdag gevoelig kunnen maken, maar ze kunnen de hele nacht werken om optimale resultaten te leveren.

4. Moisturiser

Moisturisers moeten over serums en concentraten worden aangebracht om alle voordelen van de eerder aangebrachte producten te behouden en optimale hydratatie aan uw huid te geven. Een moisturiser kan de vorm hebben van crème, gel of iets daartussenin, afhankelijk van uw huidtype.

Avond:

Maak voor uw nachtcrème gebruik van de mogelijkheid om rijkere texturen te gebruiken die voor overdag te dik kunnen zijn en uw huid vettig maken, maar die het vochtgehalte van uw huid verhogen terwijl u slaapt.

5. Oogcrème

Breng voor de volgende stap een oogcrème aan.

Omdat de huid rond de ogen kwetsbaarder is en gevoeliger voor externe stressfactoren, vereist deze zeer specifieke zorg. Het is dunner en gevoeliger dan de huid van de rest van het gezicht. Het heeft heel weinig talgklieren (klieren die talg afscheiden, wat helpt om de huid te hydrateren) en loopt daarom meer risico om uitgedroogd te raken.

6. Zonbescherming

Maak je ochtendroutine compleet met deze laatste, maar zeker niet de minste stap: bescherming tegen de zon. We hebben het al eerder gezegd en we zeggen het nog een keer: draag altijd SPF! Aangezien 90% van de vroegtijdige veroudering van de huid wordt veroorzaakt door de zon, mag deze stap nooit worden overgeslagen. Een zonbeschermingsproduct moet dagelijks worden aangebracht, ook in de winter.

Herhaal toepassingen

Overdag kunnen sommige producten worden gebruikt om de huid op te frissen en maximale bescherming te bieden.

SPF: het wordt sterk aanbevolen om elke 2 uur opnieuw een SPF aan te brengen, of we nu binnen of buiten zijn, om de gezondheid van de huid te behouden en vroegtijdige huidveroudering te vertragen. Ramen beschermen ons helaas niet tegen UV-stralen.

Lotion: door een mist te gebruiken voor uw huid gedurende de dag, voelt uw huid verfrist en gehydrateerd aan.

Lipverzorging: voor droge, gesprongen lippen, G.M. Collin's Repair Lip Balm en Lip Plumping Complex zijn ideaal om in je tas mee te nemen en overdag opnieuw aan te brengen.

WEKELIJKS

Eén tot drie keer per week raden we aan om twee stappen in je huidverzorgingsroutine op te nemen:

Peeling

Exfoliatie moet altijd worden voorafgegaan door het verwijderen en reinigen van make-up, gevolgd door het gebruik van een mist. Afschilfering is een essentieel onderdeel van de thuiszorg, omdat het dode huidcellen verwijdert die de poriën verstoppen, waardoor uw huid de later aangebrachte crèmes en concentraten beter kan opnemen. We raden aan om deze stap één tot vier keer per week toe te passen, afhankelijk van de exfoliant, want als je het te vaak doet, kan het te veel exfoliëren en de huid irriteren.

Maskers

Het aanbrengen van een masker moet worden gedaan na het vernevelen en voor het aanbrengen van oliën en serums. Maskers zijn een integraal onderdeel van elk schoonheidsregime. Ze omhullen de opperhuid en leveren actieve ingrediënten voor alle huidtypes en omstandigheden. Resultaten zijn zichtbaar in slechts 15 minuten. Multi-masking is ook een goede optie, omdat je hiermee meerdere huidproblemen kunt aanpakken en verbeteren door twee of meer gezichtsmaskers tegelijk op verschillende delen van het gezicht aan te brengen.

U bent er nu klaar voor om uw huidverbeteringsproducten in lagen aan te brengen! Hieronder volgt een samenvatting om u te helpen de volgorde te onthouden:

 

Tijdsbesparing

Voor degenen die huidverzorgingsroutines te lang of te ingewikkeld vinden, volgen hier een paar tips die u zullen helpen de tijd die u aan uw huidverzorgingsroutine besteedt, te verminderen.

Multifunctionele producten

Reinigers: vier van de vijf G.M. Collin-reinigers zijn zowel geschikt voor het verwijderen van make-up als voor het reinigen; ze combineren twee stappen in één simpele reiniging.

Snelwerkende producten

Reinigingsolie: gemengd met water verandert deze zachte olie in een melkachtige emulsie die onzuiverheden zachtjes van de huid verwijdert in slechts enkele seconden. Pure magie!

Active Exfoliating Powder: een snelle maar krachtige exfoliant die helpt dode huidcellen in minder dan een minuut te verwijderen.

Mists: het gebruik van een toner in de vorm van een mist, in plaats van een druppelaar (te gebruiken met een wattenschijfje), is niet alleen een snelle manier om uw huid voor te bereiden op volgende producten, maar haalt ook de noodzaak weg om wattenschijfjes te gebruiken.

In de douche

Als u uw gezicht wast met uw favoriete reiniger of een exfoliant aanbrengt terwijl u onder de douche staat, kunt u de tijd die u aan uw huidverzorgingsroutine besteedt, verkorten.